Den sidste radio


Well, så har jeg opdaget Last.fm[1].

Og hvad er så “Den sidste radio”? Jo, det skal forstås sådan, at man lærer den, hvad man godt kan lide af musik, og så spiller den mere i samme stil eller andet, som den tror, man vil kunne lide. Der er en lille klient, som man skal installere på pc’en.

Det er der i sig selv ikke noget voldsomt interessant i. Den underliggende maskine er ikke nær så interessant som fx den hos Pandora. Last.fm rammer i hvert fald ikke ‘lige så bredt, men stadig rigtigt’ som Pandora[2].

Næh, det der er interessant ved Last.fm er, at den logger hvilke numre man spiller i sin normale player[4]. Den information bruger den så til at lave hitlister, airplay charts etc, og den har en extra dimension i en ‘community’-funktionalitet, hvor den finder andre personer, der lytter til noget tilsvarende. Det kan man bl.a. bruge til at udforske andet, ukendt musik.

Jeg har brugt Last.fm et par måneder nu, og har på den måde fundet flere interessante ting, som jeg havde overset indtil nu, fx Bic Runga, og Zöe Keating for nu at nævne et par meget forskellige ting. Jeg har også brugt Last.fm til at tage en dykker ned i gamle ting, som fx Creatures, This Mortal Coil, og Waterboys.

Nå ja, og så er det bare sjovt med lidt historik over, hvad man hører, også selvom den kun tæller det, man hører på pc’en. Så skal vi bare have den til at virke med MP3-afspilleren i bilen også.

Happy scrobbling.

-A

[1] Ja, ja. Jeg er åbenbart lidt langsom
[2] Pandora kræver til gengæld, at man er amerikaner, så det er jeg nogle gange, men det er jo lidt bøvlet[3].
[3] Jeg har derfor foreslået DR at lave en netradio baseret på Pandora.
[4] Jeg bruger (stadig) Winamp[5]
[5] Ja, det er måske nok lidt alt modish, men den virker bare godt ift. mit musik-arkiv.