Jeg har fået en lillebitte bil


Helst ville jeg have en Tesla S, men den er ikke indenfor økonomisk rækkevidde, og de andre elbiler dur simpelthen ikke til mit kørselsbehov. Så det måtte blive konventionel drift igen, desværre.

Jeg prøvede Audi A4, BMW 3 og Mercedes C, der alle er fine biler. A4 er dog efter min mening ikke så pæn i seneste aftapning, 3’eren vil nok altid fejle i sammenligning med den 330’er med M-udstyr, jeg havde (og formentlig aldrig får råd til igen), og C’eren er i sit efterår.

Desuden har jeg jo reelt ikke brug for pladsen, og så kan jeg jo lige så godt vælge en bedre udstyret mindre bil… eller at betale noget mere på min gæld. Det ledte mig til Audi A3, BMW 1 og X1 og Mercedes A.

A3’eren er rigtig fin, og den kunne det egentlig godt være blevet. BMW 1 er for lille til prisen og X1 virker gammeldags. A-klassen er egentlig også helt OK. Og så prøvede jeg en V40, der kører rigtig godt, og er virkelig fin indvendigt. Den kunne det også være blevet.

Jeg endte dog med at købe en (ikke særlig) brugt MINI One D, der er fin, kører godt og er relativt billig. Og jeg købte den, for leasing (i hvert fald hos Nordania) var simpelthen for ufleksibelt.

Mini One

En sjov men brugt bil? Det vil de helst ikke, og hvis det endelig skal være, kan man måske finde noget hos MLA. Det bliver bare grotesk dyrt.

En bil i en kortere periode? Nix.

En bil med udstyr udover en eller anden defineret standardpakke? Det kan man godt, men det bliver håbløst dyrt, fordi de straksafskriver det og skal have alle pengene ind i løbet af leasing-perioden. Desuden er det meste udstyr i dag fabriksmonteret, og det ryger jo direkte på beskatningen.

Hvis man gerne vil have en Mondeo med standard firmabiludstyr i 3 år og max 30.000 km/år, er Nordania sikkert fint. Og det er der jo rigtig mange, der gerne vil! Men hvis man gerne vil noget lidt andet, så er alting bare meget svært og dyrt.

Så må vi se, hvor meget jeg kommer til at hade at lave kørselsregnskab og hive mønter op af lommeuldet, hver gang der skal brændstof på. I det mindste kan jeg betale MINI’en på et par år, og så kan jeg jo se, hvad jeg så skal finde på til den tid.

-A