Jeg skal snart have ny bil 1 - Mini Cooper


Mini Cooper er en ualmindelig charmerende bil at se på, både udenpå og indeni. Den har sin helt egen stil og sjæl. Kabinen er (også) lidt specielt indrettet med bl.a. et kæmpe speedometer i midten af instrumentbrædtet, men alt, hvad man ellers har brug for, sidder hvor det skal og har en rar fornemmelse af kvalitet.

En køretur er også en fin oplevelse, for bilen står fint på sine små hjul, der sidder helt ude i hjørnerne af bilen, men for mig trækker den lidt brystsvage og larmende motor ret meget ned i helhedsindtrykket. Man får sikkert den helt rigtige sjove bil i Cooper S, men den er grotesk dyr.

Og apropos pris, så betaler man en hel del for stilen, og alt hvad man får i stil, mangler man i plads. Bagsædet i venstre side kan i praksis ikke bruges til noget og det i højre kun til et lille barn, mens bagagerummet nogenlunde kan indeholde en taske med tøj til en weekend. Det er reelt en 2-personers bil nr. 2.

Mini Cooper er charmerende, speciel, upraktisk og dyr… Og den er efter min mening ikke charmerende nok til, at man bliver forelsket i den og kan leve med ulemperne. Den bliver det ikke.

-A

PS: Og så blev jeg decideret undervældet af sælgerens tilsyneladende fuldstændig fraværende lyst til at sælge bilen. Jeg vil anbefale, at man går et andet sted hen end Jan Nygård, hvis man er interesseret i en Mini.