Jeg skal snart have ny bil 4 - Honda Civic 1.8 Sport


Honda Civic er en hatchback i Golf-størrelse, men heldigvis med et meget mere modigt design, end den mere kendte konkurrent. Faktisk er designet ret unikt med bl.a. trekantede detaljer som tågelygter og udstødningsrør. Der vil givet være nogle, der synes Civic er for meget… og de kan tage den kedelige Golf.

Civic er ikke nogen kæmpe bil udenpå, men der er overraskende god plads i kabinen, og der er en rigtig smart indretning bagi, hvor sæderne både kan foldes op og lægges ned til en helt plan bund.

Førerpladsen er en super arbejdsplads. Jeg sad rigtig godt, alt det vigtige var indenfor rækkevidde, og der er lidt den samme kvalitetsfornemmelse som en god tysk bil. Det minder lidt om et cockpit i et fly, og det er positivt ment på enhver måde.

Den manuelle 6-trins gearkasse er præcis i skiftet til et punkt, hvor det bliver totalt transparent… og det kommer altså fra en, der de sidste par år har kørt 110.000+ km med automatgear.

Men gearkassen skal også være god, for motoren er en lille smule skuffende. Den er super omdrejningsvillig og kraftudviklingen er harmonisk, men jeg savner altså lidt mere ‘umph’ i bunden. Der er ingen turbo, og det er tænkeligt, det er fordi, jeg er blevet forvendt med turbo-motorer i de biler, jeg har haft. Når den får lidt tæv, giver den dog et dejligt vræl fra sig, ikke ulig hvad man kender fra Hondas motorcykler.

Styreegenskaberne er kontante med bl.a. en meget direkte styring, og den står rigtig godt på sine halv-store lavprofildæk. Selvfølgelig får man ikke den der jernbaneskinne-fornemmelse som i 330’eren, når det går lige ud, men rundt om hjørnerne virker tingene rigtig fint uden for meget understyring, som man måske forventer fra en forhjulstrukken bil.

Prisen er rigtig god ift. udstyrsniveauet, og bortset fra metallak og et anhængertræk, er det faktisk ikke nødvendigt at tilføje noget, og så bliver prisen jo faktisk pludselig rigtig attraktiv. Den koster under 300k!

Alt i alt en rigtig fin bil til en god pris. Den kunne det godt blive.

-A