Det store i det små


Jeg har meget stor respekt for sportsjournalister, der ofte forstår at se det store i det små.

Da jeg således forleden sad og stenede foran dummeren efter en vågen nat med Kristian og en hård dag på arbejdet, fik jeg ikke zappet væk i tide efter nyhederne… Men det er jo det, der er så spændende med tv, at så får man nogle gange de helt store oplevelser.

Hovedhistorien den aften var således et kæmpe drama om en spansk forstads-fodboldklub, der havde tabt en fodboldkamp. Ja, når sandheden skal frem, er den bemeldte klub godt nok ikke ligefrem forvendt med at vinde noget de senere år, så det var i sig selv ikke så interessant, at de heller ikke vandt denne gang. Det er såmænd heller ikke, fordi der er nogle særlig fantastiske personligheder i klubben. Den mest kendte (i hvert fald for en dansker) er således træneren, der de foregående år har været træner i en dansk forstads-fodboldklub, der heller ikke rigtig vandt noget. Han havde i øvrigt heller ikke noget klogt at sige om kampen… men han var da engang god på landsholdet.

Altså, når materialet ikke er bedre, så skal der da virkelig store evner til at holde folk tryllebundet til skærmen, og det lykkedes faktisk næsten, for jeg blev hængende hele spottet. Det er sgu da stor journalistik!

Med de formentlig uudtømmelige mængder af den slags store nyheder, er der jo ikke noget at sige til, at de ellers dygtige journalister en sjælden gang misser en historie om en dansk pilot, der har vundet et europamesterskab i svæveflyvning eller noget i den stil.

-A