Det er for galt™


Jeg synes, der har bredt sig en meget uskøn misundelses- og forargelseskultur omkring arbejdsmarkedet, hvor den ene gruppe efter den anden mødes med forskellige grader af tilsvining…

Det kan være finansfolk, der får for meget i bonus, selv når de tjener formuer til deres arbejdsgiver. Det kan være kabinepersonale, der har for meget fri og for høj pension eller piloter, der får for mange tillæg til lønnen og bare kan holde fri, når de føler sig sløje. Som om det har noget med sikkerhed at gøre, hvis de er trætte eller syge! Og damen med DSB-kasket og mobil slikbutik i toget, hun får alt for meget i løn! Det er for galt!

Senest er det så skolelærerne, der har måttet stå for skud: De har for lidt undervisning, og de skal ikke engang arbejde, når børnene holder ferie. Og på hverdage tillader de sig sgu at gå hjem og arbejde videre hjemmefra, når børnene ikke længere er på skolen. Og de har den frækhed at kalde det arbejde, når elever og forældre ringer og skriver i tide og utide og forventer at læreren står til rådighed! Og de påstår, at det kræver forberedelse at kunne fylde 28 hormon-ramte teenagere med en smule engelsk-kundskaber, og at det bliver sværere af, at seks af ungerne har diverse diagnoser!

Hvor er det bare for galt! Og hvor er det bare klart, at det går skidt for deres arbejdspladser, når de har sådan nogle urimelige goder. Og hvor er det bare naturligt, at de må afgive alle de goder. På én gang. Uden forhandling.

Hvad der tilsyneladende ikke er gået op for nogen, eller hvad folk måske har glemt, er, at der er tale om goder, som disse personalegrupper er blevet enige med deres arbejdsgivere om. De har forhandlet om arbejdsvilkår og løn gennem årtier og er nået frem til disse vilkår. Hvorfor er de nogle selviske svin, når de ikke bare klapper hælene sammen og siger ja, men i stedet insisterer på at forhandle om at lave vilkårene om?

Hvad siger I til alle sammen at gå 20% ned i løn, 15% op i arbejdstid og droppe al ferie over de 5 uger? Og væk med fri- og helligdage! Lad os sige, vi starter i næste uge. Der er ikke noget at forhandle om! Ellers kan I bare smutte hjem uden løn og vente på, at regeringen skrider ind og vedtager det ved lov, ikke? SMS’en er klar på finansministerens mobil, og resultatkontrakten er skrevet.

For I laver jo alt for lidt og får alt for meget for det!

Dovne svin.

-A