Den lille forskel i Deloitte


Nu er den gal igen.

I denne uge har vi på de sociale medier været sure på Deloitte, der har formastet sig til at indrykke en annonce i avisen, hvor de siger tillykke til deres nye partnere. Det helt store og uoverstigelige problem i denne uge var åbenbart, at Deloitte formastede sig til at ansætte klart flest mænd. (Flygtninge, der dør på Middelhavet, kan jo ikke hidse nogen op).

Vi ved intet om hvor mange mænd og kvinder, der har været emner til stillingerne. Vi ved heller intet om, hvor mange af kandidaterne, der har været kvalificeret. Men ikke desto mindre er det helt klart, omend usagt og underforstået, at de der Deloitte-folk er nogen sexistiske svin, der kun ansætter mænd og holder kvinder nede og ude.

Nu kender jeg ikke revisionsbranchen godt, men det er vel en teoretisk mulighed, at der faktisk var flest kvalificerede mandlige kandidater? I min egen branche er der ingen kvinder. “Ingen” forstået helt bogstaveligt som: “Jeg har aldrig mødt en kvinde i Danmark, der lavede det samme som jeg gør”. Jeg forholder mig ikke til, om der er dygtige kvinder eller ej, for der er simpelthen ingen. Man kunne sagtens lave et billede med alle Conscias teknikere og harcelere over, at der ikke er nogen kvinder, men det ville være temmelig uretfærdigt.

Har ingen overvejet, om det samme kunne være tilfældet for Deloitte? Er det ikke en i hvert fald teoretisk mulighed, at de har valgt de bedste, de kunne få? Og at de måtte nøjes med mænd?

-A