Jeg stopper som konsulent i Conscia


Efter næsten 10 gode år stopper jeg som konsulent i Conscia 1. maj.

Jeg har været en del af Conscia siden dengang, hvor Salg gik efter alt, der havde en puls, og hvor vi fire i Teknik havde døgnvagt på alt med en IP-adresse. Man kunne jo ikke være lige dygtig til det hele. Jeg var fx ikke den skarpeste på Nortel-switche, men STP er jo STP, og jeg vidste, at Allan dækkede min ryg. Vi havde en musketer-ed på, at vi selvfølgelig hjalp hinanden, når det brændte på.

Vi solgte 3-4 switche på en ordre – og fejrede det! Hele første års omsætning var mindre end prisen på RAM på en enkelt UCS-ordre til en af vores store kunder i dag. Conscia var det lille firma, hvor man skulle overbevise kunderne om, at man faktisk godt vidste, hvad man snakkede om, og at der var en rimelig sandsynlighed – eller i det mindst en chance for – at man også kunne levere det.

Senere gik mange gode timer med at hjælpe fremsynede folk med at bygge ny infrastruktur for at skabe ægte konkurrence på bredbåndsmarkedet. Vi byggede – eller hjalp med at bygge – SP-netværk i både øst og vest. Der blev tunet og optimeret på alting for scale og performance, og jeg fik trænet mine protokol-skills.

Det sidste par år har jeg været heldig at få lov at være med på nogle teknologi-ledende projekter, hvor folk har tænkt forfra for at gøre ting fundamentalt anderledes i deres datacentre med SDN. Det har været en til tider pænt stejl indlæringskurve, og der har endda været en grad af genlæring af nogle gamle programmerings-skills.

I dag havde jeg til et kunderarrangement et indlæg om software, der orkestrerer software. Man er to abstraktionsniveauer væk fra de fysiske routere, switche og servere! Det er tankevækkende, at fx Integrated IS-IS, som vi brugte timevis på at tune, optimere og teste i SP-netværkene, i dag bliver konfigureret helt automagisk og uberørt af menneskehånd i DC-netværkene. Hele infrastrukturbranchen er i gang med en kæmpe SDO (software-defineret omvæltning), som vi kun lige har set starten på. And don’t even get me started on [blah blah] cloud.

Både branchen og Conscia er noget helt andet i dag, end da jeg startede der for knap 10 år siden. Ja, selv er jeg vel også.

Og derfor er jeg også glad for at kunne sige, at jeg senest 1. august starter i en ny stilling – i Conscia! Det er ikke alle detaljer, der er helt på plads, og de kommer det vel først efterhånden, som vi kommer rigtigt i gang, men i første omgang har vi nikket til en retning, der handler om strategiske teknologiprojekter for firmaet.

Indtil da har jeg tænkte mig at tage en pause fra det hele med noget tid med min familie, med tisse-træning af vores kommende gravhund, cykel-træning af min slappe krop og flyve-træning i mit nye, gamle svævefly.

God sommer!

-A