Jeg skal snart have ny bil 2 - Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo 170 hk


Alfa Romeo Giulietta er en flot bil i Golf-størrelse og nogenlunde til Golf-pris.

Indretningen giver en god arbejdsplads for chaufføren, hvor det meste sidder hvor det skal og føles som om det fungerer. En enkelt hæderlig undtagelse er vippeknapperne midt i instrumentbrædtet, der sikkert skal give mindelser om ældre modeller, men som altså også føles lidt gammeldags skrøbeligt. Generelt er kvalitetsfølelsen ikke helt på højde med de store tyskere, men det er prisen jo heller ikke…

Giulietta kører rigtig fint, og den 170 hk benzin-motor er et charmerende bekendtskab. Den svagere motor har udover de færre kræfter en dårligere benzinøkonomi og prisforskellen er begrænset, så den virker som et dårligt valg. Giulietta har, hvad Alfa kalder D.N.A.-elektronik, så man kan skifte kørestil fra Normal til Dynamic eller All weather. Dynamic er selvfølgelig til sjov og ballade, hvor man får lidt mere moment, markant hurtigere speeder-respons, ligesom der slækkes lidt på ESP-fascismen, og så vidt jeg kunne bedømme giver det også lidt strammere affjedring.

Giulietta kører som sagt rigtig fint, og jeg tænkte undervejs på, at hvis mine A3’ere havde kørt lige så godt, havde jeg nok stadig haft sådan en i dag… Hvis man har forbehold ift. holdbarhed og gensalgspris, kan man overveje leasing eller firmabil. Som firmabil kan den efter sigende holdes nede på en beskatningsværdi omkring 250 kkr.

Den kunne det godt blive.

-A