16 November 2011

CCIE til 2013

Jeg var til CCIE-recertificering i dag, en 'begivenhed' der foregår (mindst) hvert andet år.

Den seneste maskin-genererede mail, jeg fik om min CCIE-status, var sendt til sådan ca. alle i Conscia og alle i Cisco Danmark + 13-14 af mine egne mail-adresser, hvilket vel siger lidt om, at det var ved at være på tide, jeg tog mig sammen til at recertificere.

Allan spurgte for noget tid siden forsigtigt, om jeg havde booket en tid hos Global Knowledge og var begyndt at forberede mig på testen... og det kunne jeg jo svare klart nej til! Der er ikke rigtig tid til den slags i øjeblikket, synes jeg.

Så derfor... Jeg ringede til Global Knowledge i går og spurgte, om de havde en tid i dag, hvor der var et par timer fri om eftermiddagen.

Jeg tog CCDE Written, der (i den nuværende form) ikke kan anbefales for folk, der ikke har EIGRP helt inde på rygraden. Heldigvis kørte vi 'dual stack' (IP og IPX) i lufthavnen tilbage i 90'erne, så jeg har En Del(TM) erfaring med EIGRP.

Jeg husker bl.a. hvordan vi fik et feature-request igennem, så man kunne få komprimeret sin konfiguration ("feature compress-config"), før den blev gemt i NVRAM. TAC og BU'en forstod i starten ikke helt, hvad vi brugte til at maskin-generere de meget lange IPX ACLs, vi brugte, og så måtte vi jo forklare, at ... vi skrev dem i hånden!

IPX er heldigvis død og borte, men amerikanerne mener åbenbart stadig, at EIGRP er nogenlunde lige så vigtigt et svar som "42". Det gør jeg ikke! Det eneste, EIGRP kan bruges til, er at sikre, at Leverandør J ikke kan levere CE'en. 'Nuff said.

Jeg forstår, hvorfor Cisco mener, det er tid til at opdatere CCDE'en, og kan nu smykke mig med titlen "Holder of Past Knowledge".

Jeg skriver den med EIGRP op ved siden af ATM LANE, ok?

-A

PS: Jeg er overvældet over så mange, der Like'er og +'er en CCIE recert, og spekulerer på, om jeg ville have fået flere eller færre, hvis jeg var blevet gift?

PPS: OK, når sandheden skal frem er der også spørgsmål om OSPF, BGP og en lille smule ISIS (der er min foretrukne IGP), samt andre basale design-spørgsmål om performance, management, fejl-håndtering etc. Faktisk er CCDE Written en ret 'sjov' test og en test, de fleste med jævnligt design-arbejde ikke bør have problemer med... hvis bare, de kender EIGRP godt.

No comments: